lørdag den 16. juli 2011

Et suk og et Kitty-snøft...

Det var absolut med vemod i sindet at denne kage blev produceret. En det var blevet tid til at sige farvel til Lærke's Hanne-mor aka hendes dagpleje.. Da hele hendes dagplejetid har været præget på en eller anden måde af Hello Kitty, er det jo givet, at det skulle være en Hello Kitty farvel-kage..
Har hentet idéen med regnbuen her hos Sally og så skulle de dejlige ungers navne jo også med på kagen..

Min første Kitty-kage


Endnu en elefant

Uanset hvilken kage der skal fremtrylles i køkkenet, er det altid lidt nervepirrende. Det vigtigste er, at kagen smager skønt og at den også udseendesmæssigt lever op til modtagers forventning (og gerne lidt mere..)  Normalt laver jeg kun kager til venner, familie, kollegaer m.v., men denne gang gjorde jeg en undtagelse, da min (sådan omtrent) svigerinde havde en finger med i spillet. Det skulle være en dåbdkage til lille Nicklas inspireret af elefantkagen til Villads, dog med enkelte ændringer. Faktisk er jeg ikke så vild med reproduktioner.... Men elefanter skulle der på og så måtte resten være "unik".

De ønskede sig blå + grøn og prikker.. - Så var det bare igang.
Faktisk så ville jeg prøve at lave elefanterne lidt anderledes denne gang, så de fik lidt manga-agtige øjne og så kastede jeg ud i en elefant i maveleje med foden under hovedet.. I kan jo sselv bedømme om det lykkedes.. Synes selv ikke den er lige i øjet, men har da lidt charme..




Så til selve kagen som helhed.. Hmm.. kan jo dårligt huske hvad den indeholder, men vist nok mazarin (igen-igen) lagt sammen med limemousse og hindbærcreme. De ønskede sig en kage, der ikke måtte være for sød. Vi gik her efter den lidt friske og let syrlige smag. Efter sigende en udemærket kombination..




fredag den 15. juli 2011

Opdatering! ..o0(fortsat håbløst bagud med blogindlæg...)

Så blev det tid til konfirmation og de dertilhørende kager. Jeg var "forudbestilt" land tid i forvejen, men man bliver vel aldrig rigtig helt færdig med at snakke kage  smag, tema, design m.v. før kagen står færdig...?
Første konfirmationskage var til min skønne kollegas søn, Magnus. De ønskede sig en b(l)ærbar computerkage i sort og så gerne med World of Warcrafttema.. Så mit bedste bud (og allerførste kage der involverer pap, lamineret billede, tyk bonzai ståltråd og McD-sugerør)


Kagen er mazarinbunde lagt sammen med chokolademousse (bl. lys og mørk chokolade, da denne ikke måtte blive for bitter. Så den blev nærmest nougatagtig i smagen)






Anden konfirmationskage var til min dejlige venindes nevø, Alexander (Den Store). Han er helt tosset med rollespil o.l. så hans mor ønskede sig et ridderskjold. Jeg havde et referencebillede til inspiration og synes da også det blev riemligt vellykket (skal jeg selv sige det). Mit eneste "øv" er, at den såkaldt spiselige sølvfarve indkøbt til lejligheden, nærmest lød sundhedsskadelig når man nærlæser det med småt på emaballagen.. Så jeg tøvede med at begynde at give skjoldet sølveffekt, og lagde lillebøtten til hvile i køleren i stedet...
Så det færdige resultat... TA-DAAAH!



Kagen er browniebunde lagt sammen med hindbærcreme :o)