lørdag den 26. januar 2013

Uhmm..Fastelavnsboller!

Lækre og nemme fastelavnsboller

Kan tanken om fastelavnsboller også få dit mundvand til at løbe..?
Personligt synes jeg det er synd og skam, at man som regel kun laver dem i tiden omkring fastelavn.
Har selv lige lavet en omgang og vil da dele opskriften på de rigtig  lækre og ret nemme fastelavnsboller med jer.


Fastelavnsboller (12-15 stk.)

Ingredienser:
50 gr. gær
3 dl. sødmælk
100 gr. margarine/smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 500 gr. mel
1 æg til pensling
1 port. kagecreme 

(tip: kagecremen kan med fordel laves først, da dejen kun skal hæve 15 min. Desuden kan der nøjes med 4 dl. mælk i stedet for 5 dl., hvis det er Dr. Oetkers, så cremen bliver en smule tykkere)

Mælken lunes og gær røres ud i. Imens smeltes smør (bruger som regel bare mikro-ovnen til at lune mælk og smelte smør) og kommes i sammen med salt og sukker. Melen tilsættes.
Dejen æltes godt til den er blød og lækker. Herefter hæver den i 15 min. Dejen deles i 12-15 stk. hvorefter de rulles ud. Læg en klat kagecreme i midten og fold sammen.

Herefter hæver bollerne på plade i 25 min. Bollerne pensles med let sammenpisket æg og bages i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15-18 min. 

Afkøl, pynt og nyd!!
Det kan da ikke være nemmere! :o)

torsdag den 24. januar 2013

Forår inde - Vinter ude


Lige lidt inde/ude-stemning fra matriklen..



I min vindueskarm lige nu..


I mit univers bebuder tulipaner og påskeliljer om forår.. Så jeg synes det er dejligt, at der nu er kommet tulipaner og påskeliljer i butikkerne. Det giver mig håb om mere solskin og måske også lidt plus-grader, på trods af at det er hundekoldt ude!



Nåja, jeg har jo en pædagog-kærestemand, der er tosset med at være lidt kreativ (måske en mild udgave af ham Shane fra Ramasjang), så han lavede en rigtig fin is-lanterne til trappen.. 










Herunder et lille aftenstemningsbillede..




Så mens vi venter på baby og forår, kan man da lige nå at nyde lidt stemning imens. Om lidt går turen til jordemoder, så det bliver dejligt at lytte lidt til mindstebanditten igen.. Der er dejligt at være gravid, men det bliver fantastisk at få ham ud til os! :o) 
Må nok også hellere få pakket tasken til sygehuset...?!

Rigtig go' torsdag derude!! :o)

mandag den 21. januar 2013

Noget om høflighed // Er det bare mig..

..eller mangler nutidens unge etik og moral..??? 

Okay, kald mig bare en gammel, gnaven kone! Jeg skal da heller ikke spille hellig på nogen måde, meeeeen..


Altså med den manglende etik og moral, mener jeg ikke den manglende selvrespekt og udstilling af sig på tv i "kompromitterende stillinger",som man jo jævnligt ser på tv eller hører om. 

Det er unge menneskers manglende respekt for andre menneskers ve og vel og almindelig høflighed. Jeg taler om unge mennesker i en alder omkring 16-22 år, der ikke har den anstændighed at rejse sig i bussen for ældre, gravide osv. 
Det oplevede jeg selv for lidt tid siden, da jeg var nødsaget til at tage bussen ud for at hente min datter. Bussen var lige kommet fra en skole (noget industriuddannelses-halløj), hvor det var primært unge mænd/drenge i den tidligere nævnte alder. Da jeg trådte op i bussen var den pænt fuld og sæderne primært optaget af disse drenge. Der stod i forvejen et par ældre damer op i bussen og nu også jeg - tydeligvis højgravid. Når man forsøgte at få lidt øjenkontakt, blive der kigget ret intenst ud gennem vinduerne. 


Ærligt talt!!! Jeg bliver sgu så provokeret af den manglende høflighed!! At lade ældre og gravide stå op i bussen, og ved evt. hård opbremsning opleve fald, er der langt større risiko for alvorlige skader.. Men nej, tænk endelig ikke på det!! 

Så jeg klamrede mig som en gal til div. håndtag og stænger, for ikke at falde hver gang chaufføren bremsede op. Og nej! det her handler ikke om comforten men om sikkerheden, Kære venner!!!

Så, kunne vi ikke blive bedre som forældre til at lære vores børn høflighed og respekt??? Opgaven ligger i høj grad også hos os..

Er jeg bare en "gammel tosse"??? Føler mig lidt som én, men indlægget er skrevet for at få lidt luft og frustrationen ud!

tirsdag den 15. januar 2013

I (heart) Pinterest

Jeg er også hoppet på Pinterest-bølgen!

Må siges at være en rigtig tidsrøver fuld at sjove, brugbare, mindre brugbare og inspirerende indslag.

Jeg har taget et par idéer op og udført min egen version. Ja, jeg ved godt, at jeg måske lider lidt af stilforvirring, men nu prøver jeg da at få rettet lidt op på vores Living Space aka stue-spisestue-køkken-i-ét!

Først en lampe over spisebordet. Var så træt af den kedelige, misfarvede og helt igennem umoderne Herstal-lampe, der engang virkede som en fin (og noget ustilet) løsning. Så nu har denne lidt store, selv-gjorte "papirskugle" hængt der siden december. 



Nu med lys i pæren

mandag den 14. januar 2013

Simplified and new..

Så er der endeligt nyt fra denne kant. 

Nyt år - ny blogtitel - nyt simelt bloglook og nyt indhold... såd'n da!

Der vil stadig være kager og syslerier, men også meget mere om at blive "ramt af livet", om moderskab, om at være den "perfekte" kvinde (HA! som om det findes..!!) begivenheder og undren over dagligdagssituationer i mit liv og samfundet jeg/vi lever i.. Kogt ned til: lidt af dit og lidt af dat :o)

Glæder mig til at komme rigtigt igang, både med bloggen og med livet som mor til to..

Mens vi venter på lillebror, vil jeg forsøge at få færdiggjort mine små projekter og få dem på bloggen. 
Så indlæg følger....