mandag den 11. juni 2012

Lakridsmarengs

Er du, ligesom jeg selv, tosset med lakrids? Så prøv Lakridsmarengs!




Opskrift til 2-4 plader marengs (alt efter størrelse):
- jo større marengs, jo længere bagetid og desto mere "klistrede indeni...



  • 1 1/4 dl æggehvider (ca. 3 hvider/125gr.)
  • 125 gr. sukker
  • 125 gr. flormelis
  • 3-4 tsk. lakridssirup (er selv tosset med salt-varianten fra Johan Bülow)
(variationer: korn fra 1 vaniliestang, 20gr. kakaopulver som tilsættes til sidst efter massen er pisket helt stiv)


Pisk æggehvide næsten stive og tilsæt sukker. Pisk indtid massen er stiv. Tilsæt herefter sigtet flormelis lidt ad gangen.
Herefter "swirl'es" lakridssirup i massen men uden at blande det ret meget. Brug siruppen efter temperament! 


Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på bagepladen. Bag i en forvarmet ovn på 130 grader varmluft i ca. 45 min - 1 time alt efter størrelsen. Ved små/flade marengs bag da i ca 30 min. Ønskes marengsen helt igennem sprød, bages de i ca 2 timer v. 100 gr.


Herefter afkøles og nydes de!!


MUMS!

4 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Tak for opskriften:)

    SvarSlet
  2. Tak for opskriften. Jeg vil lave nogle i aften, så vi kan få dem til nytårsdesserten i morgen. De ser lækre ud.

    SvarSlet
  3. tak, super lækre!!! kan varmt anbefal
    es

    SvarSlet
  4. Tak for kommentarer - og selv tak :o) Håber I får bagt løs!

    SvarSlet